Grupa Oto:     Bolesławiec Brzeg Dzierzoniów Głogów Góra Śl. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra Kłodzko Legnica Lubań Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa Oława Oleśnica Paczków Polkowice
Środa Śl. Strzelin Świdnica Trzebnica Wałbrzych WielkaWyspa Wołów Wrocław Powiat Wrocławski Ząbkowice Śl. Zgorzelec Ziębice Złotoryja Nieruchomości Ogłoszenia Dobre Miejsca Dolny Śląsk

Wrocław
Restauracja Surfer: jedzenie szykowane na desce

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji polskiego „MasterChefa” jest współtwórcą oraz autorem menu restauracji Surfer, która została otwarta właśnie w Magnolia Park. Nowy lokal przyciąga egzotyką i najlepszymi produktami.
Restauracja Surfer: jedzenie szykowane na desce

Restauracja Surfer: jedzenie szykowane na desce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Restauracja Surfer: jedzenie szykowane na desce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Restauracja Surfer: jedzenie szykowane na desce
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.

Surfer to miejsce, w którym smak, jakość i sens jedzenia idą w parze. Wszystkie przepisy na tutejsze potrawy są autorskie. Zostały zainspirowane podróżami i miejscami na świecie, które surferzy uznają za swój raj, jak: Portugalia, Australia czy Bali. Wszelkie produkty pochodzą od najlepszych, dolnośląskich dostawców i z ekologicznych gospodarstw: maślane bułeczki, mięso, warzywa, jajka i oryginalne dodatki.

– W prawdziwie surferskim, ekologicznym stylu dbamy również o czyste fale i nigdzie nie używamy plastiku: jednorazowych naczyń, sztućców i słomek – podkreśla Mateusz Zielonka, autor książki „Kuchnia w stylu wolnym”, który współtworzył menu restauracji Surfer w Magnolia Park. – Burgery zawsze są podawane na talerzu, a napoje i drinki z ekologicznymi rurkami ze słomy albo mąki kukurydzianej. No i jeszcze coś: podaniem potraw zajmują się nasi kelnerzy – dodaje.

Specjalnością Surfera są burgery – każdy w 100 procentach składa się z wołowiny i jest grillowany na ogniu. W menu znajdują się też, rzecz jasna, propozycje dań dla wegetarian. Menu to także desery min. zwycięski deser Mateusza Panna Cotta z oscypkiem i białą czekoladą. Restauracja serwuje śniadania (do godz. 12.00) i znakomitą, włoską kawę.

Również wnętrze nowego lokalu nawiązuje do surferskiej tradycji: wszystko zostało urządzone minimalistycznie. Ocieplają je dąb i buk oraz oryginalne deski, na których surfował Mateusz Zielonka. Niepowtarzalnego klimatu restauracji nadają lampy z lat 50. i 60.

Nowa restauracja dysponuje 50 wygodnymi miejscami. Jest czynna codziennie w godzinach od 9.00 do 21.00, a w piątki i soboty – do 22.00. Znajduje się na pierwszym piętrze Magnolia Park obok naleśnikarni La Paryżanka (wejście od ul. Legnickiej).


otomedia.pl



ototrzebnica.pl © 2007 - 2018 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl